Om Katinka Strøm Lyngroth

I likhet med mange andre lurte jeg lenge på hva jeg skulle bli når jeg ble stor… Én ting har jeg alltid visst, og det er at jeg ville jobbe med mennesker. Derfor tok jeg utdanning som fysioterapeut en gang på 1980-tallet.

Så stiftet jeg bekjentskap med NLP (Nevro Lingvistisk Programmering), og ble i 2004 ferdig utdannet NLP Master Practitioner. Siden det har jeg jobbet som samlivsterapeut, psykoterapeut og coach.

I alle disse årene har jeg jobbet kontinuerlig med å videreutvikle min kompetanse på det psykoterapeutiske fagområdet, og har i dag utdanning blant annet innen integrert hypnoterapi, mindfulness, traumeterapi og kroppsorientert psykoterapi.

For å se mer om min arbeidserfaring og studier, klikk på "Utdanning og erfaring".

Siden jeg åpnet min praksis i 2004, har parterapi vært et av mine "hjertebarn", og i dag er mer enn 50% av mine konsultasjoner parterapi. Når  jeg jobber med par, tilbyr jeg også individuell coaching/terapi, om ønskelig.

Min filosofi

Jeg tror at lykke, sinnsro og tilfredshet avhenger av vår evne til å akseptere oss selv og vår egen historie, og verdsette oss selv som vi er. Og når vi lærer å verdsette og respektere oss selv, vil vi også kunne møte både vår partner og andre med åpenhet, generøsitet og respekt. For å komme dit, trenger vi kanskje hjelp til å bearbeide noen gamle "sår" og vonde følelser. Det kan være krevende, men det er alltid verdt innsatsen.

Jeg tror selvutvikling er noe av det viktigste vi kan investere i. Ingen av oss blir noensinne "ferdige". Om vi vil, kan vi alle fortsette å utvikle oss hele livet. Og nettopp det kan gjøre livet utrolig rikt og spennende.

”Livet er ikke som det burde være. Det er som det er. Det er måten du tar imot det som kommer, som gjør forskjellen.”
- Virginia Satir